Uitgeserveerd door… Nina

Heb je weleens bij Pata Negra gegeten? Onze medewerkers serveren stuk voor stuk met liefde jouw bestellingen uit. Maar wie zijn zij eigenlijk? En waarom vinden ze het zó leuk om voor Pata Negra te werken? Voor even draaien we de rollen om en serveren we ons eigen medewerkers een aantal vragen om hen beter te leren kennen. Aan het woord Nina de Haan, 26 jaar en al zes jaar in dienst van Pata Negra. Met trots kunnen we haar een trouwe medewerker noemen.

Kun je wat meer vertellen over je werk bij Pata Negra?
“Ik ben op mijn 20e begonnen voor Pata Negra,” vertelt Nina. Ze beaamt lachend de opmerking dat dat echt al heel lang is. “Ja, ik begon in de bediening en dat doe ik nu eigenlijk nog steeds. Al heb ik er in de loop van de tijd wel wat taken bijgekregen. Zo leid ik nu ook nieuwe medewerkers op en stuur ik ze aan. Daarnaast kijk ik of de avond goed verloopt en of iedereen het naar zijn zin heeft.” Maar ze werkt ook nog steeds in de bediening. “Gelukkig wel! Dat vind ik hartstikke leuk om te doen.”

Wat maakt jouw werkdag zo leuk?
“Er is al-tijd wat te doen. Ik sta nooit stil en het is nooit saai. Dat maakt het werk ontzettend veelzijdig.” Maar ook de mensen die ze in haar werk tegenkomt, maken het leuk. “Er komen zoveel verschillende gasten in ons restaurant. Met allemaal hun eigen persoonlijkheid en eigen wensen. Dat maakt het werk uitdagend en leuk. En natuurlijk vind ik het heel fijn om met mijn collega’s te werken.”

“Mijn werk bij Pata Negra is ontzettend makkelijk te combineren met mijn opleiding.”   

Wat is je grootste blunder op je werk?
Zonder blunders is ons werk hartstikke saai! Bij Pata Negra vragen we na iedere blunder eerst of je oké bent, om vervolgens samen in lachen uit te barsten. Nina vertelt over haar ergste blunder: “Ik heb rode wijn laten vallen over een gast,” zegt ze met een voorzichtige glimlach. “Diezelfde gast raakte met zijn arm mijn dienblad, waardoor alles omviel: over mij én hem heen!” Gelukkig was niemand boos en konden ze er uiteindelijk hartelijk om lachen. “En mijn collega’s ook,” lacht Nina.

Wat is het leukste dat je op je werk meegemaakt hebt?
“Evenementen!” zegt Nina meteen. Enthousiast vertelt ze dat ze haar werk in het restaurant soms afwisselt met een stand op een evenement. “Zo staan we eens in het jaar met een groep collega’s drankjes en hapjes uit te delen tijdens de Elfstedenwandeltocht. Harde muziek, mooi weer en gezelligheid: een superleuke afwisseling van gewone werkdagen!”

Maar ook de beroemde personeelsfeestjes vergeet ze niet te benoemen. “Als werknemers mogen we zelf bedenken wat we gaan doen: uiteten, escaperoom, alles is mogelijk. Eén ding staat vast: we maken er één groot feest van met alle vestigingen.”

Hoe zou je het team met drie woorden omschrijven?
Nina moet even nadenken over deze vraag. “Hecht, vrolijk en harde werkers. Hoewel dat laatste kenmerk uit twee woorden bestaat.” In de horeca is het hard werken: “We knallen, met z’n allen en de hele dag. We staan altijd voor elkaar klaar en werken voor elkaar als dat nodig is. Daardoor zijn we ook zo hecht.” Maar hoe druk het ook is, iedereen is altijd blij en vrolijk. “De gasten maken het ook leuk. Iedere gast die tevreden weer naar huis gaat, maakt je blij. Daar doen we het voor.” En natuurlijk is er na een dag knallen tijd voor een drankje met elkaar. “Soms gaan we samen op stap!”

Wil jij ook deel uitmaken van het Pata-team en net als Nina met veel plezier aan de slag in de bediening of als leidinggevende? Leuk! Check onze vacatures hier.